February 25, 2012

Dar din dar!

       Bucuriile sunt pe langa noi si prin noi...trebuie numai sa le cautam; alteori ni le fac cei de langa noi...azi mi-am vazut finutul mic si drag...mare bucurie la casa omului...puiul de om...si mare minune si dar: cum bucura el sufletele celor din jur si da certitudine vietii lor...
      Cand l-am vazut, a venit primavara...am uitat de tot cenusiul de-afara..mi-as fi dorit sa se bucure cu mine si  mica mea cuvantatoare...dar de la atata cuvantat si probabil vreun virus mai fortos s-a ales c-o laringita, asa c-a trebuit sa-i aman intrevederea cu "tinu' mic"..
      Maine-i duminica si daca cineva in trecere se gandeste sa-i bucure pe cei din jur...va dau o sursa de inspiratie. O pastram pentru un moment special...ziua de azi a fost astfel  pentru mine, asa ca vreau sa va fac un dar... cea mai buna prajitura din ograda mea. Cine a  gustat-o stie despre ce vorbesc..ar mai fi inca una dar asta-i cea mai fina dintre toate...e asa de delicata ca doamnele ce-o executa ar trebui sa poarte perle cand o aseaza pe farfurie..Uite ici ce ma mai laud si ce-o laud!
     Aveti nevoie de vreo 9 oua pe care le separati;bateti albusurile un picut..apoi puneti pe rand 15 lg de zahar si dati bataie in continuare...cand aproape ca nu mai au loc in vas, adaugati 150 g de nuca de cocos si 4 linguri faina ( pe rand si de preferat cu o spatula de silicon sau cel mult o lingura de lemn- cat de bland puteti!). Se toarna compozitia intr-o tava 25/35 tapetata bine cu ulei si faina si se da la foc mic in cuptorul preincalzit pentru vreo 15-20min.
     Intre timp amestecati cele 9 galbenusuri rabdatoare cu 250 ml lapte, 250g zahar si 4 linguri de faina. Le puneti pe foc si amestecati continuu pana se ingroasa..apoi  adaugati un pachet margarina Unirea si omogenizati. Si cum fara parfum nu merge...rasfatati amestecul cu zeama si coaja rasa de la o portocala...
     Blatul rece se taie in doua cu un strop de rabdare...pe prima foaie se pune crema calduta iar foaia de deasupra se unge cu un strat subtire de frisca peste care se presara din plin fulgi albi de cocos...se da la rece vreo 2-3 ore pana ce se contopesc toate,  iar "domnita alba si fina" ii gata sa va bucure simturile..
 


Prajitura asta da dependenta...de APRECIERI! Le veti primi din plin...weekend special va doresc!

No comments:

Post a Comment